Gastheiz du izena
Patataz egindako garagardoa sortu dute Araban
Agentziak | Erredakzioa
Edaria Araban landatutako patatekin, lupuluarekin, maltarekin eta garagarrarekin eginda dago.
EHUko ikasle talde batek patataz egindako garagardo bat sortu dute, eta “Gastheiz” izenarekin merkaturatu dute, Arabako garagardo “nagusia” izateko helburuz.
Garagardo horren sustatzaileek, Ainhoa Ocio ingeniari kimikoak eta Jone Conde Komunikazio arduradunak, azaldu dutenez, edariarekin “arabar harrotasunaren ikur” da.
“Euskadin ehunka mila pertsona sentitzen gara patateroak, eta, horregatik, gure garagardoak patatazkoa izan behar zuen”, esan dute.
Edaria Araban landatutako patatekin (Miren eta Mona Lisa motatakoak), lupuluarekin, maltarekin eta garagarrarekin eginda dago.
Ocioren eta Conderen esanetan, ekimen honekin gogora ekarri nahi izan dituzte garagardoaren lehen ekoizleak, Mesopotamiako eta Sumeriako duela 7.000 urteko emakumeak.
Orain, 1.181 botila ekoitzi dituzte, eta Arabako pertsona ezagunei banatuko dizkiete.