Arabako perretxikoak
Euskal Herriko urre zuria, Arabako perretxikua, onena parrilako ke zaporearekin
Arantxa Arza | Eitb media
Enrike Arberas naturzaleak aurkeztu digun liburuan gorde du zein sekretuzkoa den udaberriko ziza hauen kokapena biltzaileentzat. Dani Lasak ikatz brasetan egiteko proposamena egin du.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Enrike Arberas naturzaleak Perretxiko, el oro vasco de los vascos liburua aurkeztu digu. 80 izenetik gora dituen perretxikoa da eta biltzaileek oso oso ondo gordetzen dute euren zizalekuak non diren. Familiatik familiara pasatzen dute informazioa eta aitengandik semeengana, ia inoiz ez alabengana. Horrelako ehunka historia bildu ditu liburuan. Dani Lasa gastronomoak nola prestatu eta nola kontserbatu adierazi digu. Usaina, zaporea eta testura nabarmendu ditu.