Mikel Garaizabal
'Sor ditzagun foroak ekoizleen artean, eta erabaki dezagun zer nahi dugun eta nora joan nahi dugun'
Arabar Errioxako ardoek beraien jatorri izendapena edo sor marka izateko aukeraz aritu gara Mikel Garaizabalekin.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Gaur egun izendapen beraren azpian hiru erkidegotako mahastiak daudela kontatu digu Garaizabalek. Baina lur horien eta mahatsaren ezaugarria eta kalitatea ez dira berdinak. Izendapen horren barruan dauden upategi handi eta txikien interesak ere ez.
Ardo ondu bat ezin dela 4 euro baino gutxiagoan komertzializatu esan digu. Mahats kiloa ekoiztea 70-80 zentimo kostatzen da eta horixe ari zaie ordaintzen ekoizleei. Upategi handiek ardoa merkeago ekoizten dutela eta txikiek hor ezin dutela lehiatu azaldu digu. Testuinguru horretan Arabar Errioxako upategi txikiek beraien proiektua bereizteko dauden aukera eta trabez aritu gara.