Itxi

Street food

Kaleko janaria, mendebaldean, ez dugu otordua egiteko bezala ikusten, gehiago da kutizietarako

Arantxa Arza | EITb Media

Ekialdeko herrialdeetan ordea, oso ohikoa da kalean janez otordua egitea, 2.500 milioi pertsonak jaten du era horretan. Dani Lasa gastronomia adituak “street food”aren gakoak eman dizkigu: merkea bai, azkarra ere bai, gutizia bai baina hurbilekoa ere bai, kalitatezkoa ere bai.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Euskal Herian ere baditugu kaleko janaria saltzen dituzten postuak: gaztainerre, karrakela, talo… guztiak ekarri ditu gogora Dani Lasak gaurko saioan eta horrez gainera, munduan zehar bidaia azkar bat egin du herrialde bakoitzeko kaleko postuetan topatutako jaki tipikoak azalduz: Kanadan Poutine, Japonian Takoyakia, Txinan Tang Lu Lu….

Audioak (1)

Informazio gehiago (2)