Kargatzen...
Itxi

SUKALDE KONTUAK

Andaluzia zati txiki bat ekarri digu Enara Parrak gaurko errezetan

Esther Murelaga | EITb Media

Olagarro entsalada prestatu ditu 'Roots and Cook' atariko gure sukaldari partikularrak

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Enara Parra 'Roots and Cook' atariko eta 'Blaipasa'-ko sukaldari partikularrak Andaluzia zatitxo bat ekarri digu gaurko errezetan; olagarro entsalada prestatu digu maionesa osasuntsuarekin.

Hauek dira 4 pertsonentzat plater goxo hau prestatzeko beharrezko osagaiak:


-Egositako 2 olagarro hanka

-Tipulin erdia

-2-3 egositako ganba

-Egositako 2 patata ertain

-3 goilarakada maionesa

-Piperrautsa

-Ibarrako piparrek, ozpinean datonezak


Maionesa osasuntsua

-Egositako 3 arrautza

-Oliba olioa koilarakada 1

-Gatza

-Ozpin koilarakadatxo erdi

-Ur pixka bat

Olagarro entsalada prestatzeko eman beharreko pausoak:


-Patata egosiak moztu, 1-2 zm-tako zatitxotan eta pasa katilu haundi batera.

-Egositako ganbak eta tipulina txiki txiki egin eta katitu berdinera gehitu.

Maionesa egiteko eman beharreko pausoak:

- Maionesa egiteko ontzi batera gehitu egositako arrautzak, oliba olioa, gatza, ozpina eta pare bat koilarakada ur. Irabiagailu batekin dena nahastu. Ur gehiago gehitu oso lodi geratzen bada.

-Gehitu maiosena katilu haundira eta dena nahastu. Patata, ganbak, tipulina eta maionesa.

-Olagarroa xerratan moztu.

-Entsalada muntatzeko enplatatzeko aroa erabili al dugu. Lenengo patata eta maionesa geruza bat egin, gero olagarro xera gerusa, berriro patata-maionesa geruza eta azken olagarro gerusa.

-Gainaldea piperrautsez hautseztatu.

-Nahi baduzue gehitu Ibarrako piper pare bat xerratan moztuta.

On egin

Audioak (1)

Informazio gehiago (2)