UDAKO PIKNIKA
Hiru humus otarrera
ALOÑA BERAZA PEÑA | EITB Media
Piknik batean falta ezin diren mokadu errezak eta goxoak ekarri ditu Enara Parrak. Azenario humusa, erremolatxarena eta babarrun zuriarena.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Humusa hiru eraratara prestatatu ditu Enara Parrak gaurko saioan: Azenario humusa, erremolatxarena, eta babarrun zuriarena. Sei pertsonentzat prestatutako errezeta da.
OSAGAIAK:
Azenario humusa:
- 200 g egositako txitxirio
- Egositako azenario txiki bat (45 g)
- Koilarakada bat tahini (sesamo pasta)
- Berakatz laurden bat
- Limoi erdiaren zukua
- Koilarakada erdi kumino hautsa
- Koilarakada erdi piperrauts
- 2 koilarakada oliba olio
- Gatza eta piperbeltza
Erremolatxa humusa:
- 200 g egositako txitxirio
- Egositako erremolatxa txiki bat (80 g)
- Koilarakada bat tahini
- Berakatz laurden bat
- Limoi erdiaren zukua
- Koilarakada erdi kumino hautsa
- 2 koilarakada oliba olio
- Gatza eta piperbeltza
Babarrun zuriekin:
- 200 g egositako babarrun zuriak
- Tipula erdi oso txiki moztuta
- Beratz erdi bat
- Koilarakada erdi kumino hautsa
- 2 koilarakada oliba olio
- Gatza eta piperbeltza
URRATSAK:
- Lehenengo, bi humusak egiteko osagai guztiak irabiagailu batean jarriko ditugu eta ondo nahastuko ditugu, nahasketa krematsu geratu arte. Ur pixka bat gehitu errazago nahasteko, pare bat koilarakada.
- Babarrun zuri humusa egiteko, lehenengo sartagian txiki batean tipula eta berakatza biguntzen jarriko ditugu olio eta gatz pixka batekin
- Su baxuan tipula karamelizatu arte, 10 bat minutuz
- Osagai guztiak irabiagailuan jarri eta nahastu. Ur pixka bat gehitu oso lodi geratzen bada
- 3 humusak ontzi txikietan gorde eta listo, piknikera eramateko prest.