Itxi

Faktoria

Erremolatxa gazpatxoa eta porru eta perretxiko risotoa mahai gainera

Ane Otegi sukaldariarekin eta Garbiñe Etxaniz makrobiotika adituaren laguntzarekin, liho hazien onurez hitz egin dute Faktorian eta pare bat errezeta prestatu dituzte.

2 errezeta prestatu dituzte liho haziz lagunduta:

1-. Erremolatxa gazpatxoa:

Osagariak:

Erremolatxa

Oliba olioa

Gatza

Ozpina edo limoi zukua

Ur hotza

Liho haziak

Prestaketa

Erremolatxa egosi bigundu arte, edo erabili egositako erremolatxa. Ondoren, txikitu batidoran erremolatxa, ura, gatza, ozpina eta olioa. Zerbitzatu edalontzi txukunetan liho haziak gainetik xehetuta.

2-.Porru eta perretxiko risoto azkarra

Osagaiak

Arroz integral egosia

Porru bat

Perretxikoak shitake eta txanpiak, adibidez

Oliba olioa

Gatza

Piper beltz hautsa

Olo krema pixka bat edo esne begetala

Liho haziak

Prestaketa

Erregosi zartagi batean porrua olio apur batekin; su bizitan hasi eta gero jeitsi. Ondoren, bota perretxikoak garbi garbi eta xafla finetan mozturik, eta sueztitu. Bota esne pixka bat, gatza eta piper hautsa. Ondo nahastu eta irakin unetxo bat. Gehitu arroza eta ondo nahastu su gozotan esnea zupatu arte. Xehetu liho haziak eta bota piper hautsa.

ONEGIN!!

Audioak (1)