Kargatzen...
Itxi

Kutxa Ekogunea

Udaberrian ugari direlako, basalandare jangarriak hizpide 'Faktoria'n

Astelehenero izaten ditugu 'Faktoria'n Kutxa Ekoguneko lagunak; Maitane Alvarezek basalandareen berri ekarri digu gaur.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Naturan beren kasa hazi eta gizakiak laborantzarako hartu ez dituen horiek dira basalandareak. Sarri "belar txar" gisa izendatzen baditugu ere, "gehienak jangarriak" direla kontatu digu Kutxa Ekoguneko Maitane Alvarezek. Euskal Herrian topa daitezkeenen artean, hauek ditugu: osina, plantain handia, malba, basaporrua...

Basalandareak non eta noiz bildu jakin nahi baduzu, entzun 'Faktoria'n eskaini diogun tartea. Bi errezeta ere eskaini dizkigu Maitane Alvarezek: osin-zopa eta mihilu edo hinojoarekin prestatutako ozpin-olioa.

Audioak (1)

Informazio gehiago (1)