Julen Bazekin sukaldean
Madariak ardotan ardotan alkoholik gabeko bertsioan
Julen Baz sukaldariak ardoa ahabi ziroparekin ordezkatu du.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Ahabi ziropa, garagardo beltza eta ardo txuria. Hiru osagai horiek nahastuta, Bizkaiko Erlete erlezainen elkarteak liztor asiarrak akabatzeko erabiltzen ditu. Hegoi Eskuderok eman dizkigu azalpenak "Faktoria"n.
Hiru osagai horiek eskaini dizkiogu Dimako Garena jatetxeko Julen Baz sukaldariari, eta ondorengo errezeta proposatu digu: madariak ardotan ardotan alkoholik gabeko bertsioan.
Hartu sei madari, azala, txortena eta haziak kendu, eta larudenetan zatitu.
Bestalde, ahabi zirapa litro 1 eta litro erdi ur egosten jarri. Irakiten hasten denean, sartu madari zatiak eta bertan egosi 20 minutuz. Kanela hautsaz eta azukre beltzaz gozatu.