Kargatzen...
Itxi

Estuasuneko sukaldaritza

Onddo-nahaski bikain bat prestatzeko sekretuak

Iker Markinez sukaldariak nahaskiak prestatzean egin ohi ditugun akatsak zein diren azaldu du eta hainbat gako eman digu edonor gure platerarekin aho bete hortz uzteko.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Onddo denboraldia hastear da, eta garai horretan ohikoa da onddo-nahaskiak prestatzea. Sarritan, ordea, lehorregi geratzen zaigu, eta ez dakigu zergatik. Ormaiztegiko Kuko jatetxeko Iker Markinez sukaldariak hainbat gako eman digu guk prestatutako platerarekin edonor aho bete hortz uzteko:

-Arrautza nahikoak erabili: normalean gutxiegi erabiltzen ditugu.

-Suaren indarra behar bezala erregulatu: Onddoak zartaginean jarri eta salteatu (ez gehiegi egin). Zartagina beroa eta ondoak eginda daudenean, sutik atera eta sua jaitsi.

-3-4 arrautza bota (2 pertsonarentzat) segidan, ez banan-banan.

-Zartagina sutan jarri aurretik dena ondo nahastu eta gatz pittin bat bota.

-Zartagina sutan jarri. Etengabe mugitu. Krema moduko bat sortzen hastean sutik kendu. Buelta eman. Azkenik, erretilu batera atera.

Audioak (1)

Informazio gehiago (2)