Itxi

Estuasuneko sukaldaritza

Aste Santurako errezeta proposamena, begano eta ez-beganoentzat egokituta

EITb Media

Patata purea eta wokean egindako barazkiak oinarri hartuta, errezeta bi modutan amaitu du Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak, beganoentzat eta ez-beganoentzat egokitzeko.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Aste Santurako errezeta proposatu digu "Faktoria"n Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak, eta beganoentzat eta ez-beganoentzat egokitu du.

Errezeta

-Patata purea: beganoentzat oloa edaria erabili, ez-beganoentzat, berriz, behi-esnea. Patata bertan egosi gatz pittin batekin, olio zorrotada batekin eta piper-beltzez. 30 minutuz su arinean egosi. Pure nahiko krematsua egin, salda pixka bat kenduta.

-Barazkiak: azenarioa, porrua, zerba eta tipula. Zuritu, takotan zatitu eta wok estilora olio zorrotada fin batekin 10-15 minutuz erregosi su ertainean.

-Beganoentzat: tofua zatituta zartagin batean frijitu, eta soja-saltsa gehitu.

-Ez-beganoentzat: bakailaoa konfitatu. Olio oliba birjina epeletan bakailao tako bat sartu eta 20-25 minutuz oso su motelean eduki. Amaitzean, zati batzuk eskuekin atera.

 

Krema berotu eta plater batean azpian jarri, gainean barazkiak jarri eta, amaitzeko, tofua edo bakailaoa gehitu.

Audioak (1)

Informazio gehiago (2)