Estuasuneko sukaldaritza
Iker Markinezen udarako proposamena: melokotoi erreak eta anana karamelizatua izozkiarekin
Garazi Urdanpilleta | EITB Media
Izozkia izan dugu gaur osagai nagusi, eta bere horretan jan beharrean, melokotoiak eta anana erabilita azkenburuko ezinhobea prestatzen erakutsi digu Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Izozkia izan dugu gaur protagonista. Bere horretan jan genezake, jakina, baina azkenburuko erraz eta landuagoa prestatzen irakatsi digu Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak "Faktoria"ko Estuasuneko Sukaldaritza tartean: melokotoi erreekin eta anana karamelizatuarekin.
Errezeta
-Melokotoia erditik moztu, hezurra kendu, labeko erretiluan jarri, azukre pixkat gainetik bat, erretiluari ur pittin bat bota, eta 15 minutuz 200 gradutan.
-Anana gordina xaflatan moztu, azala kendu, eta erdik zati gogorra kendu. Zartagonean gurin pixka bat jarri eta anana xafla bota. Azukre pittin bat bota, pixka bat karamelizatu, buelta eman, karamelizatu eta atera.
Bi kasuetan, epel dagoela jarri izozkia alboan edo gainean.