Mendi-lasterketak

Oihana Kortazar hirugarren izan da Salomon Marato Pirineu mendi-lasterketan

G. P. A. | EITB MEDIA

Leer en Castellano

Atleta gipuzkoarrak lau ordu eta 17 minutu behar izan ditu 42 kilometroko eta 2.800 metroko desnibeleko ibilbidea amaitzeko.

Julia Font, Rosa Lara eta Oihana Kortazar, helmugan. Argazkia: Salomon Marató Pirineu

Oihana Kortazarrek hirugarren amaitu zuen atzo Cadi-Moixero Parke Naturalean (Katalunia) lehiatutako Salomon Marato Pirineu mendi-lasterketa.

42 kilometroko proban, 2.800 metroko desnibel positiboa izan zuten korrikalariek, eta gipuzkoarrak 4 ordu, 17 minutu eta 16 segundoan egin zuen ibilbidea. Lasterketa Julia Font valentziarrak irabazi zuen (04:05:00), Rosa Lara herrikidea (04:06:31) azken txanpan aurreratuta.

Gizonezkoetan, Robert Pkemoi korrikalari kenyarra nagusitu zen, ibilbidea 3 ordu, 30 minutu eta 49 segundoan eginda. Alex Garcia (03:41:49) eta Sergi Garcia (03:42:13) izan zituen ondoan podiumean.