Final-laurdenak

Alaves, Kopatik kanpo, penaltietan galdu ostean

AGENTZIAK | ERREDAKZIOA

Leer en Castellano

Babazorroak kanporaketa berdinduta heldu dira 90. minutuen amaierara (2-1), eta luzapenaren ostean penalti jaurtiketetan txapelketatik at geratu dira (2-3).

Victor Laguardiak bere damua erakutsi du norgehiagokaren amaieran. Argazkia: EFE

Penalti jaurtiketetan primeran aritu den Jaume Domenech Valentziaren atezainak eman dio Kopako finalerdietarako txartela bere taldeari Alavesen aurka. Kanporaketa berdinduta heldu da arauzko denbora bukatu denean (2-1), eta norgehiagoka luzapenera joan behar izan da, eta handik penaltietara sailkapena nork eskuratu behar zuen erabaki ahal izateko.

Alavesekoak bi aldiz aurreratu dira markagailuan 15 minuturen buruan, zeinetan norgehiagokako hiru golak sartu dituzten. Lehendabizi Munirrek etxekoak aurreratu ditu (1-0); ondoren, Santi Minak berdinketa igoarazi du markagailura (1-1). Azkenik, partidaren azken txanpan, Ruben Sobrinok kanporaketa berdindu duen gola egin du (2-1).

Dena den, lehiako lehen abagunea Valentziak izan du, Dani Parejok ateratako korner batean. Baloia atera zihoan, eta Antonio Siverak ukabilak erabili behar izan ditu baloia aldentzeko.

Valentziarrak partidan agintzeko asmoz zelairatu dira, baina ondo kokatuta egon den Alavesek hainbat baloi lapurtu eta aurkariaren bizkarra bilatu du etengabean.

22. minutua bete denean, partida geratu egin da Gabriel Paulista Valentziakoen atzelaria lesionatu eta aldatu egin behar izan baitu Marcelino Toral entrenatzaileak. Ezequiel Garay argentinarra atera du min hartuta zelaitik atera den defentsa brasildarren ordez.

Markagailua hutsean iritsi da atsedenaldira, nahiz eta Alavesek bisitarien atzeko lerroan egonezina sortu duen zenbait aldiz, baina eraginkortasunik gabe.

Aldageletatik bueltan, Abelardoren mutilak Valentziaren atea begitan hartuta bueltatu dira berdegunera, eta horren adierazle izan da Ruben Sobrinok ezkerreko hegaletik korrikaldia egin ostean atera duen jaurtiketa, Valentziaren atetik gora joan dena.

Dani Torres Guedesen barneraldia oztopatu nahian. Argazkia: EFE

Gasteiztarrak euren une gozoa aprobetxatzen saiatu dira, baina Domenechen geldituekin egin dute topo. Gainera, 57. minutuan, epaileak Guidettik sartutako gol bat baliogabetu du, aurretiaz falta egiteagatik.

Haatik, Marcelinorenek etxekoen oldarraldiei eutsi diete, eta erasokorrago jardun dute bigarren zatiak aurrera egin ahala. Modu horretan, 69. minutuan, bi aukera garbi izan dituzte: lehendabizikoa, Guedesen oinetan; bigarrena, are argiagoa, Kondogbiak langaren aurka bota duenean.

Handik gutxira, 72an, Alavesek bere ekinaren saria topatu du zelairatu berria zegoen Munirren burukada baten bidez. Aurrelariak Rodrigo Elyren erdiraketa probestu du etxekoak aurretik jartzeko.

Hala ere, gutxi iraun du pozak Mendizorrotzan; izan ere, Santi Minak ez du barkatu etxekoek atzealdean egin duten huts batean berdinketa egiteko, eta, bide batez, bere taldea berriro ere kanporaketan agintzen jartzeko.

Gasteiztarrek, ordea, ez dute etsi eta kanporaketa berdindu duen gola lortu dute 86. minutuan, Ruben Sobrinoren eskutik.

Valentzia itsu-itsuan joan da erasora luzapena saiheste xedearekin, baina ezin izan dute etxekoen defentsa-lana gainditu. Horrenbestez, kanporaketak beste 30 minutu izan ditu jokatzeko.

Luzapenari ekin aurretiko atsedenalditxoa eta gero, partidako erritmoa jaitsi egin da eta batak zein besteak ez dute arrisku gehiegirik hartu nahi izan.

Hala, norgehiagoka penalti-jaurtiketetara heldu da, eta bertan Valentzia eraginkorrago agertu eta finalerdiak jokatzeko txartela eskuratu du.

Alaves 2: Sivera, Martín, Laguardia, Ely (Demirovic, 84. min), Duarte; Tomás Pina, Dani Torres; Ibai Gómez (Hernán Pérez, 70. min), Sobrino, Pedraza; eta Guidetti (Munir, 70. min).

Valentzia 1: Jaume, Montoya, G. Paulista (Garay, 22. min), Rubén Vezo, Gayà; Kondogbia, Parejo, Maksimovic (Mina, 76. min), Guedes; Zaza eta Vietto (Rodrigo, 58. min).

Golak: 1-0, 72. min: Munir. 1-1, 77. min: Santi Mina. 2-1, 86. min: Sobrino.

Penaltis: 1-0: Pina, gola. 1-1: Rodrigo, gola. 1-1: Pedraza, Jaumek gelditu du. 1-2: Mina, gola. 1-2: Hernán Pérez, Jaumek geratu du. 1-2: Kondogbia, Siverak geratu du. 2-2: Munir, gola. 2-3: Gayá, gola. 2-3: Sobrino, kanpora.

Epailea: Álvarez Izquierdo. Txartel horiak: Torres, Pedraza, Munir, Pina eta Duarte (Alaves); Maksimovic, Vezo, Kondogbia, Parejo, Guedes eta Santi Mina (Valentzia).