Miribillan

Bilbao Basketek ezin izan du Valentziaren aurka (80-83)

Rafa Pueyoren gizonak garaipena lortzetik gertu egon dira azkenengo minutura arte, baina Valentzia Basketek ez du hutsik egin jokaldi erabakigarrietan.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Bilbao Basketek porrot mingarria jaso du etxean, Valentzia Basket indartsuaren kontra (80-83). Pueyoren gizonek eskura izan dute garaipena, baina erabaki txarrak hartu dituzte azkenengo segundoetan.

Perasovicen gizonek puntu errazak lortu dituzte lehenengo laurdenean (8-17), baina Bilbao Basket esnatu egin da, eta 15-17koa jarri du markagailuan. Valentzia Basketek saskiratze garrantzitsuak lortu ditu, hiruko lerrotik (21-25), baina Bertansek bi gehi bateko ikusgarria lortu du, eta Bilboko taldea markagailuan goitik jarri da (26-25).

Roger Grimauk ederki gidatu du Bizkaiko taldearen erasoa, bigarren laurdenean, eta Rafa Pueyoren gizonek 37-33koa jarri dute. Hala ere, laranjek gogor sakatu dute Miribillako kantxan, eta Justin Doellmanek erakustaldia eman du erasoan (37-38). Atsedenaldian, Valentziako taldea 47-48 nagusi izan da.

Atsedenaldiaren ostean, Bilbao Basket galduta ibili da erasoan, eta Perasovicen gizonek 47-54koa aise jarri dute markagailuan. Van Rossomek Valentzia Basket hamar puntu goitik jarri du (49-59), baina Grimauk erakustaldia eman du kantxan, eta talde beltzak 58-59koa lortu du. Hirugarren laurdena 62-62koarekin bukatu da.

Alex Mumbruk saskiratze erabakigarriak lortu ditu azkenengo laurdenean, eta Bilbao Basket partidan sartuta mantendu da (67-67). Rafa Pueyoren gizonek 74-67koa jarri dute markagailuan, baina Perasovicen gizonek aldea aise murriztu dute (74-72). 78-78koaren ostean Gabrielek 80-78koa jarri du jaurtiketa libreekin, baina Lafayettek ez du huitsik egin eta Valentziak 80-81koa lortu du.  Jokaldi erabakigarrian Raul Lopezek baloia galdu du, eta laranjek garaipena eskuratu dute (80-83).

- Fitxa teknikoa:

80 - Bilbao Basket (26+21+15+18): Raul Lopez, Pilepic (4), Mumbru (20), Hervelle (2) eta Gabriel (11) -hasierako bostekoa-; Bertans (16), Grimau (15), Vrkic (2), Markota (4), Kavaliauskas (6) eta Samb

83 - Valentzia Basket (25+23+14+21): Van Rossom (16), Rafa Martinez (10), Sato (7), Doellman (13) eta Triguero (2) -hasierako bostekoa-; Lafayette (9), Ribas (11), Dubljevic (15) eta Barton.

Partzialak: 26-25, 47-48 (atsedenaldia); 62-62 eta 80-83 (bukaera).