Kargatzen...

69-67

Denboraldiko laugarren garaipena lortu du GBCk Valentziari irabazita

Azken laurdena oso parekatua izan da, baina Jordanen hiruko batek garaipena eman dio Ponsarnauren taldeari.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Gipuzkoa Basketek denboraldiko laugarren garaipena eskuratu du, Endesa Ligako 13. jardunaldiko neurketan Valentzia Basket mendean hartuta (69-67).

Donostiarrek hasiera ikusgarria egin dute, eta berehala nagusitu dira markagailuan (10-2). Bisitariak suspertu dira, eta bira hurbildu dira (12-10), baina GBCk dena eman du azken minutuetan, David Doblasen lidergopean, eta bederatzi puntuko errenta lortu du lehen laurdenaren amaieran (21-12).

Valentziaren jokoak hobera egin du bigarren laurdenean, eta neurketa parekatu egin da. Atsedenaldira heltzeko bederatzi segundoren faltan, partida berdinduta zegoen (30-30), baina Olaizolaren saskiratze bati esker markagailuan aurretik egin dio aurre GBCk bigarren zatiari (32-30).

Hirugarren laurdenaren hasieran, aurrea hartu du Valentzia Basketek markagailuan estreinakoz (32-35). Van Rossom izan da bultzada horren gakoetako bat, baina 10-0eko partziala egin dute etxekoek eta laurdena 47-46 amaitu da.

Azken hamar minutuak oso parekatuak eta emozio handikoak izan dira. Amaierarako segundo gutxi geratzen zirenean, aurretik ziren bisitariak (66-67), baina Jordanen hiruko batek garaipena eman dio Ponsarnauren taldeari.

David Doblas izan da partidako saskiratzaile nagusia (19) eta berak jaso du ere, Van Rossomekin batera, baloraziorik altuena (22).