Endesa Liga

Garaipen erosoa lortu du Gipuzkoa Basketek Sevilla aldean (61-76)

Ponsarnauren taldea jaun eta jabe izan da hasieratik eta 15 puntuko aldearekin gailendu da Endesa Ligako azken sailkatuaren etxean.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Gipuzkoa Basketek hasieratik zabaldu du aldea markagailuan, Dani Diezen hiruko saskiratzeen festari esker. Gauzak horrela, lehen laurdena alde nabarmenarekin amaitu dute gipuzkoarrek: 17-28.

Bigarren laurdenean Deanek bere gain hartu du taldearen ardura eta aurkarien saskia hutsean itxi du minutu askotan.

Bigarren zatian, Sevillak GBCren beherakadari etekina ateratzen saiati da, eta 9 puntura jarri dira, bigarren zatiko lehen 5 minutuetab. Baina erreakzioak ez du jarraipenik izan. Iaretovich bikain aritu da eta gipuzkoarrak 39-60 iamaitu dute aurretik hirugarren laurdena (21 puntuko aldea.

Azken laurdenean, andaluziarrek aurrera egiteko beste saiakera bat egin dute, 8 eta 0eko partziala eginda, baina gipuzkoarrek ondo eutsi diete.

Azkenean, garaipena Gipuzkoa Basketentzat izan da, 61-76, denboraldiko seigarrena.

61 - BALONCESTO SEVILLA (17-14-8-22): Woodside (9), Urtasun (11), Byars (0), Oriola (4), Hernangómez (8) - Rodríguez (11), Porzingis (16), Radicevic (2), Balvin (0), Thames (-), Gallardo (-).

76 - GIPUZKOA BASKET (28-20-12-16): Doblas (11), Jordan (9), Dean (16), Hanley (7), Díez (10) – Franch (6), Olaizola (0), Huskic (0), Iarochevitch (14), Huertas (3).