Kargatzen...

66-82

Baskoniak ez du huts egin Manresaren aurka

Leer en Castellano

Arabako taldeak 3. postuan jarraitzen du Endesa Ligan, eta Koparako sailkatzea lortu du.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Kirolbet Baskoniak garaipena lortu du Baxi Manresaren aurka (66-82) Endesa Ligako 15. jardunaldiko norgehiagokan. Arabako taldeak sailkapeneko 3. postuan jarraitzen du, eta Koparako sailkatzea lortu du.

Baskoniak hasiera ona eman dio neurketari, 2-14ko partzialarekin, eta azkar ireki du zuloa. Baxi Manresak, ordea, ez du horren azkar etsi nahi izan, eta taldearen joko-maila hobetuta, aldea murriztea lortu du (12-17). Lehen laurdena ez du ondo amaitu Perasovicek zuzentzen duen taldeak, baina, halere, 4 puntuko abantailarekin bukatu ditu lehen 10 minutuak (16-20).

Bigarren laurdena parekatuta hasi da, baina neurketako 15. minutua iritsi denean Baskoniak 9 puntuko errenta eskuratu du (22-31). Kataluniako taldeak, ordea, lanean jarraitu du, aldea murriztu du, eta Baskonia 6 puntuko errentarekin iritsi da atsedenaldira (32-38).

Atsedenaldiaren ostean, 11 puntuko abantaila hartu du Kirolbet Baskoniak, baina partida osoan zehar bezala, Baxi Manresak ez du etsi eta, lan eskerga eginda, 2 puntura gerturatu da (49-51) hirugarren laurdena bukatzeko 2 minutu baino gutxiago falta zirenean. Azkenean, Arabako taldearen aldeko 49-53ko emaitzarekin amaitu da.

Azken laurdenaren hasieran, Baskoniari kosta egin zaio Manresa menderatzea. Etxeko taldea ekinean aritu da, eta lan eskerga eginarazi dio Arabako taldeari. Neurketako azken 5 minutuetan, ordea, nagusi izan da talde gasteiztarra, zuloa ireki du markagailuan, eta garaipen argia eskuratu du: 66-82.

66 - Baxi Manresa (16+16+18+16): Lundberg (13), Toolson (11), Tomàs (6), Dragovic (2), Lalanne (15) –hasierako bostekoa– Sima (8), Lukovic (-), Muñoz (6), Jou (3) eta Fisher (2).

82 - Kirolbet Baskonia (20+18+16+28): Huertas (4), Janning (8), Shields (2), Voigtmann (15), Poirier (18), –hasierako bostekoa–, Vildoza (7), Diop (10), Hilliard (18) eta Penava (-).

Epaileak: Peruga, Serrano eta Sanchez Sixto. Ilimane Diop kanporatu dute, 36. minutuan.