Euroliga

Baskoniak errekorra eta garaipena lortu ditu Maccabiren aurka (116-87)

I. G. | EITB Media

Leer en Castellano

Gasteizko taldeak bere historiako saskiratze handiena lortu du Euroligan, garaipenaren bidera itzultzeko.

Baskoniako Howard eta Henry jokalariak. Argazkia: EFE

Cazoo Baskoniak bere historiako saskiratze handiena lortu zuen Euroligan, Maccabi Tel-Aviv 116-87 mendean hartuta. Gasteiztarrek, 35-20ko markagailuari esker, partida bideratzea lortu dute.

Gasteizko taldeak garaipenaren bidea berreskuratu du Europan, Darius Thompson, Markus Howard eta Maik Kotsar buru izan dituen talde lanari esker.

Hasierako kolpe-trukea etxeko taldetik etorri da. Talde horia Baskonia oztopatzen saiatu da pista osoan aurrez aurreko defentsa eginez, baina arabarrek ondo aukeratu dituzte erasorako uneak.

Arabarren kanpoko jaurtiketak talde hebrearraren erasoko erreboteak baino pisu handiagoa izan dute, eta partidako lehen aldea 17-8 izan da bost minuturen buruan.

Markus Howard eta Pierria Henry pistan sartu dira, eta Rokas Giedraitis lituaniarrak bederatzi puntu lortu ditu. Hala, partida bideratu dute 35-20ra arte.

Joan Peñarroyaren taldeak aldea 22 puntura igo du 9-3ko emaitzarekin hasteko bigarren laurdena.

Euskaldunen akats batzuek Maccabi partidan sartu dute. Oded Kattashen mutilek uztai gainetik jokatu dute, eta markagailuak 46-36koa erakutsi du.

Etxekoek hirunaka itzali dute israeldar sua, eta atsedenaldira joan dira 63-42koarekin.

Nebo eta Brown saiatu dira gidoia aldatzen atsedenaldiaren ostean, baina baskoniarrek ez diote utzi euren jokoa egiteari.

Maccabik defentsak txandakatu ditu, zonakako defentsarekin probatu du, eta Wade Baldwinek 11 puntu lortu ditu ia jarraian Maccabi berriro partidan sartzen saiatzeko. Baina Howard, Thompson eta Kotsarren txinpartek abantaila mantendu dute 90-67ko eroso batean.

Saskiratzeko erritmoak behera egin du azken laurdenean, eta horrek mesede egin dio Baskoniari. Azken txanpan, Baskoniak partidaz disfrutatu du, eta beste marka historiko bat ezarri du Euroligan, 116 puntu saskiratuta eta 87 jasota.

116 - Cazoo Baskonia (35+28+27+26): Thompson (15), Raieste (7), Giedraitis (13), Hommes (8) y Kotsar (18) -hasierako bostak-, Howard (23), Marinkovic (14), Henry (2), Sedekerskis (5), Diez (-) Kurucs (2) eta Costello (9).

87 - Maccabi Tel-Aviv (20+22+25+20): Brown (20), Baldwin (13), Hollins (-), Poythress (8) y Nebo (16) -hasierako bostak-, Adams (8), Menco (-), Sorkin (2), Dibartolomeo (5), Hilliard (3), Cohen (2) eta Colson (9).

Epaileak: Robert Lottermoser (Alemania), Milan Nedovic (Eslovenia) eta Hugues Thepenier (Frantzia). Kanporaturik ez.