Europako Txapelketa

Brizuela eta Lopez-Arostegui, Europako txapeldunak Frantziari 88-76 irabazita

I. G. | EITB Media

Leer en Castellano

Sergio Scariolok zuzentzen duen talde espainiarra 21 puntu aurretik jartzera ere iritsi da, partida osoan izan duen nagusitasuna erakutsiz.

Selekzioko jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Xabier Lopez-Arosteguik eta Dario Brizuelak Eurobasketeko parte hartzea borobildu dute Espainiako selekzioarekin urrezko domina irabazita, Frantziari 88-76 ondoren.

Munduko txapelduna bere historian laugarren aldiz izan da Europako txapeldun. Frantziak 14. porrota jaso du kontinenteko txapelketan bere bizilagunen aurka jokatutako 22 partidetan.

Lehen ekitaldian, Scariolok bost gizonekin jokatzea proposatu du, faltak behartuz eta jaurtiketa libreen marratik saskiratuz. Willyren saskiratze batek 18-7koa jarri du Espainiaren alde 8. minutuan.

Bazirudien talde frantziarrak Fournierren bi agerpenekin eta Heurtelen hiruko batekin erreakzionatuko zuela (20-14), baina Rudy Fernandezek aurkariaren erreakzioa zapuztu du lehen laurdeneko azken minutuetan (23-14).

Bigarren zatian Juancho Hernangomezek sei hiruko sartu ditu hutsik egin gabe, 12-2ko partziala eraikiz (35-16), bere taldekideei konfiantza handia emanez beste bi hirukorekin errematatzeko, Dario Brizuelaren beste batekin eta Willy Hernangomezen barnekaldi batekin.

Espainiak kontrolpean izan du partida 21 puntuko errentarekin (47-26), baina Frantziak estutu egin du eta 0-11ko partziala lortu du, bigarren zatian partida oso irekita utziz (47-37).

Juanchok defentsa sendotu du eta Willyk aldea desorekatu du. Baina Jaime Fernandez izan da saskiratze batekin eta bi hirukorekin emaitza sendotu duena (61-48).

Azken laurdena apur bat gaiztotuta hasi da, Espainiari kalte egin dion epailearen erabaki baten ondorioz. Rudyren hiruko batek bozina gainean uztaia jo eta aldaratzea Garubak harrapatu du. Epaileek ez diote jabetza eman Espainiari. Scarioloren kexak teknikan amaitu dira eta partida hiru minutuz geldirik egon da.

Espainiako selekzioak defentsan dena eman, erreboteak kontrolatu eta urrea gero eta gertuago ikusten zuen (75-63).

Talde espainiarrak amaierarako minutu bat eta 33ra baieztatu du garaipena Alberto Diazen hiruko batekin (85-70). Azkenean, 88-76 irabazi du.

88 - Espainia (23+24+19+22): Brown (14), Jaime Fernandez (13), Lopez-Arostegui (-), Pradilla (-), Willy Hernangomez (14) -hasierako bostekoa-, Brizuela (3), Alberto Díaz (8), Rudy Fernández (7), Garuba (2), Juancho Hernangomez (27), Parra (-), Sebas Saiz (-).

76 - Frantzia (14+23+20+19): Albicy (1), Fournier (23), Tarpey (4), Yabusele (13), Gobert (6) -hasierako bostekoa-, Fall (-), Heurtel (16), Luwawu-Cabarrot (-), Okobo (9) eta Poirier (4).

Epaileak: Ademir Zurapovic (Bosnia eta Herzegovina), Boris Krejic (Eslovenia) eta Martins Kozlovskis (Letonia). Kanporaturik ez.

Alemaniak brontzea eskuratu du Poloniari gailenduta (82-69)

Alemaniako selekzioak brontzezko domina lortu du Berlinen Poloniaren aurka (82-69), anfitrioiek zonaldeko defentsa perimetrotik saskiratuz deskonektatu zutenean.

Germaniarrek berriz ere metal bat zintzilikatu dute txapelketa kontinentalean 17 urteren ondoren, lehena 2005. urtetik, bigarren postuan amaitu zutenean.