Kargatzen...

Albacete mendean hartuta

Bidaideak, Kopako txapeldun

Leer en Castellano

Bidaideak Bilbao BSR taldeak gurpildun aulkiko saskibaloiko Kopako finala irabazi dio Amiab Albaceteri 72-80ko emaitzarekin, eta titulua bereganatu du.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Bidaideak Bilbao BSR taldeak gurpildun aulkiko saskibaloiko Kopa irabazi du igande honetan, apirilaren 23an, finalean Amiab Albacete mendean hartuta 72-80ko emaitzarekin. Ondorioz, Bilboko taldeak iaz lortutako titulua berretsi du.

Estreinako laurdena parekatua izan da. Lehiako lehen sei minutuak pasata Bidaideakek sei puntuko abantaila lortu du (11-17), baina Albacetek hobeto jokatu ditu azken minutuak, eta berdinduta amaitu da lehen laurdena (19-19).

Bigarren laurdenari ondo ekin dio Bidaideakek, markagailuan lau puntuko zuloa irekita (19-23). Hala ere, azkar erantzun du Albacetek eta aurrea hartu du (24-23). Momentu txarra izan du Bilboko taldeak, baina suspertu egin da, eta berriz abantaila hartu du (24-30); hala, Bidaideak bost puntuko abantailarekin heldu da laurdenaren erdialdera (25-30). Pixkanaka-pixkanaka, Bizkaiko taldearen nagusitasuna gero eta nabarmenagoa izan da, eta aldeko 27-39ko emaitzarekin joan da atsedenaldira.

Atsedenaldiaren ostean, nagusi izaten jarraitu du Bidaideakek. Bilboko taldea 13 puntuko errenta izatera iritsi da (36-49), baina erlaxatu egin da hirugarren laurdeneko azken txanpan, eta Albacetek baliatu egin du oparia desabantaila murrizteko. Gaztela Mantxako taldea bost puntura hurbildu da (50-55) hirugarren laurdena bukatzeko minutu bakarra falta zenean. Gainera, Albacetek beste bi saskiratze sartu ditu azken minutuan, eta Bidaideak puntu bakarreko errentarekin heldu da azken laurdenera (54-55).

Bikain ekin dio azken laurdenari Bidaideakek. Asmatu egin du erasoan Yanezek zuzendutako taldeak, eta zortzi puntuko zuloa irekitzea lortu du (58-66). Ondoren, sei puntura murriztu du desabantaila Albacetek (60-66). Geroago, berriz bederatzi puntuko aldea eskuratu du Bidaideakek (62-71), eta aurkaria bost puntura hurbildu den arren (66-71), momentu txarrak ondo kudeatu ditu talde bizkaitarrak. Bederatzi puntuko abantailarekin ekin dio azken minutu t'erdiari Bidaideakek, eta, azkenean, garaipena bereganatu du 72-80ko emaitzarekin.