Kargatzen...

Play-offeko hirugarren partida

Bartzelonak irabazi du Endesa Liga, Real Madrilen aurka hirugarren garaipena lortuta (82-93)

Agentziak | EITB MEDIA

Leer en Castellano

Madrildarren etxean lortutako emaitzari esker, kataluniarrek euren historiako 20. Liga txapelketa eskuratu dute.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Bartzelonak irabazi du Endesa Liga, Real Madrili finaleko play-offeko hirugarren partida 82-93 irabazita. Horrenbestez, kataluniarrek 3-0eko emaitza lortu dute play-offean, eta Nikola Mirotic jokalariak bere taldeari agur esateko lortu nahi zuen titulua eskuratu dute.

WiZink Center pabiloia jendez lepo zegoela, Bartzelona 0-4 aurreratu da partidaren hasieran, baina Real Madrilek hasierako alde hori iraultzea lortu du Dzanan Musaren hirukoari eta Guerschon Yabuseleren birrintzeari esker.

Lehen zatia 21-20 galtzen amaitu arren, Bartzelonako jokalariek madrildarrei nola jokatu asmatu dute, eta 22-29 jarri dira ondoren.

Minutuek aurrera egin ahala, madrildarrek markagailua parekatzea (36-36) lortu dute Llullen hirukoari esker, atsedenaldirako bi minuturen faltan. Caseurrek etxekoen alde jarri du markagailua, urrutitik egindako jaurtiketa batekin (39-36).

Hirugarren laurdenean, Bartzelona aurretik jarri da berriro, 52-57. Partidak, hala ere, zabalik jarraitu du, eta bi taldeen arteko lehia estua izan da laugarren laurdenera arte. Azken 10 minutuei 62-61eko emaitzarekin ekin diote.

Azken laurdenean, Bartzelonak partida eta finala erabaki du, Real Madril asmatu ezinik aritu den bitartean. Ondorioz, Bartzelonak erdietsi du garaipena, 82-93, eta, bide batez, liga txapelketa poltsikoratu du.

Mirotic, jokalaririk onena

Nikola Mirotic Bartzelonako jokalaria finaleko jokalaririk onena izendatu dute.

Astearte honetako partidan, 14 puntu, 5 errebote eta 2 asistentzia lortu ditu 17ko balorazioa eskuratzeko. Aurretik, finaleko lehen partidan, 14 puntu, 7 errebote eta asistentzia 1 egin zituen, eta bigarrenean, 25 puntu, 5 errebote eta 3 asistentzia.

82-. Real Madril: Williams-Goss (4), Hanga (4), Musa (9), Yabusele (10) eta Tavares (19); Sergio Rodríguez (3), Hezonja (7), Causeur (11), Llull (8), Rudy Fernández (-) eta Poirier (7).

93-. Barça: Satoransky (8), Laprovittola (12), Abrines (2), Mirotic (14) eta Vesely (21); Sanli (6), Kalinic (10), Kuric (3), Jokubaitis (13), Nnaji (2) eta Da Silva (4).

Partzialak: 21-20, 20-18, 25-29, 16-26.

Epaileak: Peruga, Jimenez eta Torres. Ez dute inor kanporatu.