Sukaldaritza
Larresoroko Aldaburua jatetxeko Antxon Amilibia, 'Txoriene'n
A. A.
EiTB
Pili Manterolarekin batera, Lapurdiko Larresoro herrian dituen platerak prestatu ditu aste honetan ETB1eko saioan 15:15ean hasita.
Lapurdiko Larresoro herriko Aldaburua jatetxeko Xabier Osa izan du gonbidatu Pili Manterolak, 'Txoriene' gastro-talk saioan. Bere jatetxean aukeran izaten dituen platerak prestatu dizkigu egunero 15:15ean hasita.
Sortzez Zubietarra da Antxon, baina Lapurdiko Larresoro herrian du jatetxea gaur egun. "Txoriene" saioan mota guztietako platerak prestatu ditu. Horietako batzuk ahatea izango dute osagai nagusi; izan ere, Lapurdin oso jaki preziatua da eta plater asko prestatzen dituzte ahatearekin. Baina arraina eta gozoak prestatzen ere erakutsi digu.
Besteak beste honako plater hauek egiten erakutsi du: etxeko foiea, txokolatezko ganatxea, aingira frijitua edota ahate gibela sagarrekin.